Over ons

Net zoals velen, begonnen we in onze studententijd te brouwen in de keuken. Al snel bleek dat het daar niet bij zou blijven. Brochus werd officieel opgericht in oktober 2014. Eigenhandig bouwden we de brouwerij van de grond op. Daarna begon een lange administratieve lijdensweg. Op 19 augustus 2015 gingen de eerste granen in het water.
 
Onze filosofie is nog steeds ongewijzigd. Elk recept wordt zorgvuldig uitgedacht en vervolgens slechts één keer gebrouwen. Volgens kenners is deze manier van werken “ondoordacht” en “van korte duur”. Nochtans hebben we op anderhalf jaar tijd een meer dan 100 unieke recepten uitgewerkt.
 
Onlangs hebben we een nieuwe horde genomen. Dankzij samenwerkingen met verschillende collega’s, zijn we in staat om onze unieke recepten eenmalig en in beperkte oplage aan een groter publiek aan te bieden.
Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de steun van een hele waslijst van vrienden, familie en sympathisanten. In het bijzonder willen we Joris Moereels bedanken voor onze locatie, zijn tijd en zijn geduld.

Onze projecten