Halcyon Pale Ale

9,95 incl. BTW

Op het kruispunt van uitgesproken mouten en hoppen. Eenmalig gebrouwen, 3558 flessen.

De essentie van Pale Ale is het overwegende gebruik van bleke mout en de hoge gisting. Overal ter wereld zijn er zeer uiteenlopende voorbeelden van terug te vinden, elke regio met zijn specialiteit. In de Europese traditie spelen de mouten doorgaans een prominentere rol. In de Nieuwe Wereld treden de exotische hoppen meestal meer naar voren. De interessantste dingen gebeuren misschien wel waar oude tradities en nieuwe ideeën elkaar ontmoeten.
De vrijheid maakt het een interessante stijl om een eigen weg in te zoeken. Na een aantal omzwervingen kozen we voor een karaktervolle Britse basismout en een combinatie van (en een kruising tussen) Amerikaanse en Duitse hoppen in de bitterheid. Mandarina Bavaria zorgt aromatisch voor getemperde citrustonen.

Uitverkocht

Categorie:

Beschrijving

Halcyon

Halcyon is een Britse gerstsoort, ontwikkeld vanuit het (nog) vollere Maris Otter. Bij Thomas Fawcett & Sons wordt de Halcyon traditioneel vloergemouten. Dit procedé zorgt voor extra diepgang en complexiteit. Deze moutsoort is ideaal om het bier licht te houden zonder aan karakter in te boeten.

Uitbalanceren

Het moutkarater wordt uitgebalanceerd met een combinatie van een Amerikaanse Amarillo en Duitse Tradition. De eerste zorgt voor een krachtige bitterheid, de tweede voor wat meer diepgang.
Aromatisch werkten we met Mandarina Bavaria. De essentie daarvan volgt uit de naam. Het is een Duitse hop die een heel spectrum aan tropische aroma’s oproept, mandarijntjes op kop. Mandarina is dan ook een kruising tussen Cascade en een wilde Europese hop.

Kaas- en foodpairing

Ontdek de mogelijkheden samen met ons!
– Gorgonzola Dolce. Noord Italiaanse kaas van gepasteuriseerde koemelk, smeuïg.
– Fougerus. Familie van Brie, zoeter en smeuïger. Gedecoreerd met varenblad.
– Carpaccio van Sint- Jacobsvruchten op crème van asperges
– Oester met saus op basis van Yuzu

Extra informatie

Gewicht 4,5 kg
Afmetingen 30 × 10 × 33 cm