Mild Bruin

9,95 incl. BTW

Delicate balans tussen geroosterde mouten, lichte zurigheid. Eenmalig gebrouwen, 3318 flessen.

Donker van kleur, mild van smaak en aroma. In de Mild Bruin worden verschillende uiteenlopende smaken schijnbaar moeiteloos geïntegreerd.
Geroosterde mouten zorgen voor de bruine kleur en voor chocolade- en koffietonen. Gecombineerd met een van de meest iconische Britse basismouten, kan dat doen denken aan een Porter. Ongemoute tarwe zorgt echter voor een lichte zurigheid en daarmee ook het geheel eigen karakter. Gekarameliseerde gerst- en tarwemout slaan de brug tussen de verschillende smaken.

Uitverkocht

Categorie:

Beschrijving

Net buiten de lijntjes

Het is geen geheim dat we graag met geroosterde mouten werken. Die geven niet enkel een donkere kleur, maar zorgen ook voor geroosterde, koffie- en chocoladetonen. We hebben ons meermaals gewaagd aan Stouts en Porters. De Ierse en Britse varianten zijn bijzonder interessant omwille van hun rijke smaken en vlotte doordrinkbaarheid.
Dit is echter geen Stout of Porter. In deze Mild Bruin ongemoute tarwe zorgt voor een lichte zurigheid. Dat geeft hem een geheel eigen karakter.

Puzzelen met ingrediënten

Het combineren van de koffie- en chocoladetonen met de zuren van ongeoute tarwe, vergt wat puzzelwerk. Maris Otter Pale Ale is daarvoor de ideale achtergrond. Gekarameliseerde gerstemout zorgt voor een vlotte overgang naar de geroosterde mout. De gekarameliseerde tarwemouten, laten toe om ook de ongemoute tarwe te integreren. East Kent Goldings ondersteunt met zachte bitterheid en rijke aroma’s.

Kaas- en foodpairing

Ontdek de mogelijkheden samen met ons!
– Dolce Zero. Simmental dunne lende, droog gerijpt met mokka en hazelnoten
– Duxelle van champignons, ingelegde champignons en bacon
– Aurelie. Belgische geitenkaas van het type St. Maure zonder aslaagje. Afkomstig uit de regio Lummen. Rauwmelks.

Extra informatie

Gewicht 4,5 kg
Afmetingen 30 × 10 × 33 cm