Porter

9,95 incl. BTW

Uitgebalanceerde combinatie van geroosterde granen, koffie- en chocoladetonen. Eenmalig gebrouwen, 3390 flessen.

Porters vinden hun oorsprong in het oude Londen, waar ze graag gedronken werden door dragers (“porters”) in de haven. De woelige geschiedenis van de Porter heeft verschillende interpretaties en productiemethoden gekend. Ooit leek de stijl zelfs verdwenen, om in de jaren ’70 terug op het toneel te verschijnen.
Kenmerkend is de donkere kleur, te danken aan het gebruik van gebrande mouten. Hop speelt een eerder ondersteunende rol.
Wij zijn gefascineerd door de mogelijkheden met geroosterde mouten en de evolutie van deze bieren doorheen de tijd. Door ze langer te laten liggen, winnen ze aan complexiteit.

Minimum hoeveelheid: 3 flessen
Categorie├źn: ,

Beschrijving

Porter

Porters worden gekenmerkt om hun gekarameliseerde en gebrande mouten die zorgen voor chocolade, koffie an karameltonen. Ze hebben doorgaans een wat lichter mondgevoel dan Stouts, wat ze aangenaam drinkbaar maakt.

Tijd als ingredi├źnt

Om de smaak van de sterk gebrande mout mooi te doen aansluiten bij de bleke basismout, worden ook verschillende gradaties van lichter gebrande mouten toegevoegd.
Desondanks hebben donkere mouten doorgaans een langere rijpingsperiode nodig om hun smaken soepel in het geheel te integreren. Wij hebben onze porter minstens een half jaar lang op fles laten rijpen voor we hem naar buiten brachten. De komende maanden en jaren zal hij enkel nog aan complexiteit winnen.

Kaas- en foodpairing

Ontdek de mogelijkheden samen met ons!