Red Ale

9,95 incl. BTW

Intens moutkarakter, volmondige bitterheid. Eenmalig gebrouwen, 2974 flessen

De eerste experimenten die zouden culmineren in deze Red Ale, begonnen al vlak na de oprichting van de brouwerij. Met kleine hoeveelheden geroosterde gerst bekwamen we een subtiel geroosterd karakter. Later begonnen we zo te doseren dat we een rode gloed in onze bieren kregen.

De sleutel zit hem in de dosering van caramelmout en geroosterde gerst. Deze karaktervolle mouten wekken indrukken van gedroogd fruit en noten. De moutbasis wordt uitgebalanceerd met een volmondige bitterheid. Bramling Cross vult het aroma aan met hints van zwarte bessen en rood fruit. Dit is een bier dat evolueert naarmate het zachtjes opwarmt in het glas. De ideale prelude voor een goed gesprek.

Uitverkocht

Categorie:

Beschrijving

Een lange traditie

Op de Britse eilanden brouwt men de perfecte bieren voor caféfilosofen die niet onmiddellijk van hun barkruk willen vallen. Ze zijn licht in alcohol en mooi gebalanceerd. Door een kleine hoeveelheid geroosterde gerst toe te voegen, kan bier een dieprode kleur krijgen. Deze methode is eeuwenoud. In de vroege middeleeuwen dichtte de Ierse prins Cano “About the land of Cruithni, about Gergin, Red ales like wine are freely drank.” De Irish Red Ales zoals we die vandaag kennen, hebben zich ontwikkeld vanuit de English Bitters.

Zoeken naar balans

Onze Red Ale ontsproot uit een experiment met Irish Red Ale. De intensiteit is van een ander niveau. Caramelmout en geroosterde gerst zorgen voor de unieke kleuring. Deze karaktervolle mouten wekken indrukken van gedroogd fruit en amandelen. Hierbij hoort een volmondige bitterheid. Door Challenger en Hallertau Mittelfrüh te combineren, krijgt die een extra dimensie. Bramling Cross ondersteunt het aroma met hints van zwarte bessen en rood fruit.

Kaas- en foodpairing

Mogelijke kaascombinaties zijn:
– Bleu d’Auvergne Fermier: Rauwe koekaas uit Auvergne. Zachte kruidigheid door de schimmel. Geeft een vurig samenspel met de Red Ale.
– Beaufort: Harde kaas uit de Savoie. De koeien grazen op grote hoogte, waardoor de koeien veel planten, bloemen en kruiden eten.

Extra informatie

Gewicht 4,5 kg
Afmetingen 30 × 10 × 33 cm